Пътят към себе си – Психотерапевтични групи

 

Будистите казват „Разумът ти говори за това, което можеш да загубиш, сърцето – за това, което можеш да спечелиш, а душата – за това, което си. Всеки сам решава кой глас да слуша.“

В удоволствието се крие много повече смисъл, отколкото предполагате!

Случвало ли ви се е да ви се рисува, да ви се пътешества, да искате да гледате морето, но да си слагате спирачки, защото са ви казвали, че това е загуба на време? Че в живота е важно какво си спечелил, в какво си успял, каква професия си получил, какво семейство си направил, колко деца си създал. Че е важно какво и колко, а не как?

Но „Как“ е въпросът, който носи насладата.

“Как да живеем осъзнато? Как да живеем щастливо?“  – екзестенциалният въпрос, модерни и масови в днешно време. А всъщност именно влюбването, разходката в гората, срещата с нов човек, правенето на това, което душата иска, е именно щастливият живот. Потокът на нас самите. Пътят. Нашето си, не това, което мама, шефът или обществото искат от нас. Пак ще постигнем важните неща – семейството и работата, но с усмивка, с увереност, че са това, което искам, по начина, по който искам, оставяйки моята автентична следа в него.
Рисунката на всеки един е само и единствено негов личен шедьовър. Важно е да си сложим и подписа накрая. Да заявиш – „Това съм Аз!“ понякога е най-трудната част. Само когато усетя какво наистина искам и го последвам, ще бъда Аз!

Когато реката тече, тя си намира пътя…

„ ПЪТЯТ КЪМ СЕБЕ СИ“ – Предлагам ви едно пътуване навътре, навътре в самите нас. Една среща с най-прекрасното и интересно същество – моето автентично Аз.

„Кой съм аз?“ – един въпрос с много отговори и още толкова неизвестни.

– Това ли съм, което другите мислят за мен. Водиш ли диалог със себе си, какво ли си мислят за мен шефа, приятелите ми и дори хората в залата?

– Или това ,което ми казват мама, тате, патньорът ми, моето дете?

– Как се представям пред света? Дали винаги съм префектен, услужлив, сговорчив?

– Какво аз самият знам за себе си?

– Приемам ли се такъв, какъвто съм? Познавам ли силните си стани? Приемам ли слабите?

– От къде сме тръгнали?

– През какво сме минали?

– Кои сме сега?

Точно с тези въпроси ще работим в терапевтичните групи.

 • За кого е подходяща?

За всеки, който е готов да срещне себе си – такъв, какъвто е!

За всеки, който иска да е автентичен, когато махне формата, която добива, за да се хареса на другите.

За всеки, който желае да излезе от образа на добрия семеен пример, домакиня или глава на семейство и да бъдете всички онези малки роли в нашия индивидуален и шарен спектакъл, наречен живот.

Да бъдем все по-смели и уверени в това да бъдем себе си! С прошарените си коси, с красивите си форми, с кривите си пръстчета и истинските си лица.

Казвам се Надежда Борисова – психолог и психотерапевт; жена, майка, приятел, но преди всичко Човек.

Методът неорайхианска аналитична терапия (телесни опити, преживявания, дишане и анализ) ще е начинът, по който аз предлагам да минем през тази среща. Включва опити, в които ще сте спонтанни, ще провокираме детето във вас, усещанията в тялото, анализ и самонаблюдение. Групата дава възможност да се огледаме в повече огледала и да видим, че не сме сами в предизвикателствата на живота.  Повече за метода и за мен:

Ще работим в общо 6 групови срещи.

 • Първата среща на тема „Кой съм аз?“ – една необятна и в същото време малка вселена.
 • Във втората среща ще работим с нашата непозната или позабравена, нейно Величество – „Сянката“. Тези наши аспекти, които живеят в нас. Понякога не искаме да ги видим, но те ни правят такива, каквито сме. Уникални!
 • Третата ни среща ще ни свърже с „Корените ни“ – най-важното за едно растение, дърво или човек е да им корени. Преди да излезе над земята, стръкчето се вкоренява толкова дълбоко, колкото понякога не пораства над нея.
 • Четвъртата ни среща ще е срещата с „Детето в мен“ – това дете, което сме били. От връзката с родителите ни, срещите ни с децата и така до днес – това сме ние.
 • В петата среща ще минем през „Отношенията ни с другия“, защото от социалните ни контакти зависи душевността ни. Животът ни е картина, в която никой не иска да се нарисува сам. Отношения, обмен, енергия.
 • И винаги, където и да отидем, накрая се „Прибираме към себе си“ – в нашия храм-нашето тяло – нашата душа.

След тези три месеца ще бъдете по-свързани със себе си, с повече себепознание, лекота в живота, по-близо до себе си и другите. Когато човек е свързан със себе си, познава повече свои аспекти, тогава той е вкоренен и стабилен, щастлив и осъзнат!

Пожелавам ви го!

 • Срещите ще се състоят през седмица, в четвъртък, от 18:30-21:00.
 • Цена на целият цикъл от срещи – 120лв.
 • За ранни записвания до 05.09.2018 – 100 лв
 • Единични посещения – 30 лв.
 • Датата за първата ни среща е 13.09.2018- Тема: „Кой съм аз?“ от 18:30-21:00.
 • Студио „Единение“ – Варна ул. „Дръзки“ № 10 ет.2  Зала „ Анима“